1Πώς μπορώ να αναζητήσω τεχνική υποστήριξη;

Για να βρεις τις επιχειρήσεις που παρέχουν τεχνική υποστήριξη στην περιοχή σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την φόρμα αναζήτησης στην Αρχική προσδιορίζοντας την περιοχή και τον τεχνικό τομέα που σε ενδιαφέρει. Στα αποτελέσματα της αναζήτησης θα δεις τους αντίστοιχους επαγγελματίες, ώστε να ενημερωθείς για τις υπηρεσίες τους και να επιλέξεις αυτούς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μενού, για να δεις όλες τις επιχειρήσεις ανά περιοχή και τομέα.

Και στις δύο περιπτώσεις, θα έχεις στη διάθεσή σου τα χρήσιμα Φίλτρα του ευρετηρίου, που θα σου επιτρέψουν να κάνεις ακόμα πιο συγκεκριμένη την αναζήτησή σου, καθώς και τις επιλογές ταξινόμησης για να ορίσεις τον επιθυμητό τρόπο προβολής.

Οι παρεχόμενες πληροφορίες στις παρουσιάσεις των επαγγελματιών, θα σε βοηθήσουν να σχηματίσεις μία πλήρη εικόνα για τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα κάθε επιχείρησης, ώστε να διαλέξεις την κατάλληλη για το δικό σου τεχνικό πρόβλημα.

2Η δημιουργία λογαριασμού είναι υποχρεωτική;

Όχι, δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσεις λογαριασμό για να χρησιμοποιήσεις το TechnoloGreece. Η δημιουργία λογαριασμού όμως, αν και είναι προαιρετική, είναι εξαιρετικά χρήσιμη καθώς σου προσφέρει επιπλέον προνόμια και δυνατότητες.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν αγαπημένες επιχειρήσεις, να σχολιάζουν, να αξιολογούν τους επαγγελματίες του ευρετηρίου και να λαμβάνουν εκπτωτικά κουπόνια τεχνικής υποστήριξης ανά διαστήματα. Μπορούν, ακόμη, να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς που διοργανώνει το TechnoloGreece αποκλειστικά για τα μέλη του με μοναδικά δώρα τεχνολογίας.

3Πώς να δημιουργήσω τον λογαριασμό μου και πώς να συνδέομαι σε αυτόν;

Για να δημιουργήσεις τον λογαριασμό σου, μπορείς να επισκεφθείς τη σελίδα Είσοδος και να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στα πεδία του τμήματος "Εγγραφή".

Αφού δημιουργήσεις τον λογαριασμό σου, μπορείς να συνδέεσαι σε αυτόν είτε μέσω της σελίδας Είσοδος δηλώνοντας το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό σου στα πεδία του τμήματος "Σύνδεση", είτε μέσω του σχετικού εικονιδίου που βρίσκεται δίπλα στο μενού του TechnoloGreece.

4Πώς λειτουργούν οι αξιολογήσεις των επιχειρήσεων;

Οι επιχειρήσεις αξιολογούνται από τους χρήστες του TechnoloGreece με σκοπό να αναδειχθούν αυτές που προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες και να γίνει ακόμα πιο εύκολη η επιλογή των κατάλληλων επαγγελματιών για την επίλυση ενός τεχνικού προβλήματος.

Κάθε εγγεγραμμένος χρήστης, αφού συνδεθεί στον λογαριασμό του, μπορεί να αναρτήσει την αξιολόγησή του και να βαθμολογήσει την επιχείρηση που τον έχει εξυπηρετήσει στο παρελθόν, βάσει τεσσάρων κριτηρίων (ποιότητα υπηρεσιών, κόστος υπηρεσιών, χρόνος εξυπηρέτησης, φιλικότητα προσωπικού), τα οποία διαμορφώνουν τον μέσο όρο της βαθμολόγησης. Για να διασφαλιστεί η απαραίτητη αξιοπιστία, δεν επιτρέπεται ο ίδιος χρήστης να βαθμολογήσει πάνω από μία φορά την εκάστοτε επιχείρηση ή να τροποποιήσει την βαθμολόγησή του μετά την δημοσίευσή της (διατηρεί όμως το δικαίωμα να την διαγράψει αν το επιθυμεί).

Η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να σχολιάσει την αξιολόγηση του χρήστη, για να κάνει οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απλώς για να τον ευχαριστήσει. Τη δυνατότητα σχολιασμού έχουν και οι υπόλοιποι χρήστες του TechnoloGreece σε περίπτωση που επιθυμούν κάποια επιπλέον πληροφορία από τον αξιολογητή ή την επιχείρηση.

Οι αξιολογήσεις των χρηστών οφείλουν να είναι σύμφωνες με τους Όρους Χρήσης

του TechnoloGreece. Το ίδιο ισχύει και για τα σχόλια των αξιολογήσεων, είτε αυτά προέρχονται από άλλους χρήστες είτε από τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

5Πώς μπορώ να αλλάξω το εμφανιζόμενο όνομα στις αξιολογήσεις μου;

Για να αλλάξεις το όνομα που εμφανίζεται στις αξιολογήσεις σου, μπορείς να επισκεφθείς το τμήμα διαχείρισης του λογαριασμού σου και να επιλέξεις την ενότητα "Στοιχεία Λογαριασμού", όπου θα βρεις το πεδίο "Εμφανιζόμενο Όνομα". Εκεί μπορείς να γράψεις το όνομα που επιθυμείς να εμφανίζεται δημοσίως. Αν δεν ενημερώσεις το συγκεκριμένο πεδίο, στις αξιολογήσεις σου θα εμφανίζεται το Όνομα Χρήστη με το οποίο πραγματοποίησες την Εγγραφή σου στο TechnoloGreece.

6Γιατί ορισμένες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν αξιολογήσεις;

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις τυχαίνει να μην έχουν αξιολογηθεί ακόμη από τους χρήστες του TechnoloGreece. Αν σε έχει εξυπηρετήσει κάποια από αυτές τις επιχειρήσεις, μπορείς να μοιραστείς την εμπειρία σου αξιολογώντας τις υπηρεσίες της, ώστε να βοηθήσεις τους άλλους χρήστες να συμπεράνουν αν είναι η κατάλληλη για την επίλυση των δικών τους τεχνικών προβλημάτων.

7Πώς μπορώ να αποθηκεύσω μια επιχείρηση;

Για να αποθηκεύσεις μια επιχείρηση, ώστε να έχεις άμεση πρόσβαση στα στοιχεία της, θα πρέπει να διαθέτεις λογαριασμό στο TechnoloGreece. Αφού συνδεθείς, μπορείς να κλικάρεις την ένδειξη "Αποθήκευση".

Ο αριθμός των επιχειρήσεων που μπορείς να αποθηκεύσεις είναι απεριόριστος. Στο τμήμα διαχείρισης του λογαριασμού σου μπορείς να βλέπεις όλες τις αποθηκευμένες επιχειρήσεις αλλά και να αφαιρείς τις επιχειρήσεις που πλέον δεν σε ενδιαφέρουν.

8Από πού αντλεί το TechnoloGreece τις πληροφορίες που αφορούν τις επιχειρήσεις;

Όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις επιχειρήσεις που εμφανίζονται στο ευρετήριο, προέρχονται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Κάθε καταχωρημένη επιχείρηση είναι υπεύθυνη για την ορθότητα των πληροφοριών που αναρτά στο TechnoloGreece, την ακριβή περιγραφή των υπηρεσιών της και την άμεση ενημέρωση των στοιχείων της σε περίπτωση που υπάρχουν αλλαγές σε αυτά.

9Ξέχασα τον Κωδικό μου και δεν μπορώ να συνδεθώ. Τι πρέπει να κάνω;

Μπορείς να επισκεφθείς τη σελίδα Είσοδος και να δηλώσεις οτι ξέχασες τον Κωδικό του λογαριασμού σου. Αφού εισάγεις τη διεύθυνση email με την οποία πραγματοποίησες την Εγγραφή σου στο TechnoloGreece, θα λάβεις ένα μήνυμα με οδηγίες για να δημιουργήσεις ένα νέο Κωδικό.

10Επιθυμώ να καταχωρήσω μια επιχείρηση στο ευρετήριο. Τι πρέπει να κάνω;

Για να καταχωρήσεις την επιχείρησή σου στο TechnoloGreece, αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσεις τον λογαριασμό σου. Αφού πραγματοποιήσεις Εγγραφή και συνδεθείς, μπορείς να επισκεφθείς τη σελίδα Καταχώρηση Επιχείρησης για να επιλέξεις το πακέτο συνδρομής που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και να συμπληρώσεις τα στοιχεία της επιχείρησης. Η διαδικασία καταχώρησης είναι εύκολη και ολοκληρώνεται γρήγορα.

Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του ευρετηρίου ή την δημιουργία και διαχείριση του λογαριασμού σου, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας. Στείλε το μήνυμά σου μέσω του τμήματος υποστήριξης χρηστών για να επιλυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία σου.