1Πόσο κοστίζει η καταχώρηση της επιχείρησής μου στο ευρετήριο;

Το TechnoloGreece διαθέτει δύο ετήσια πακέτα συνδρομής σε εξαιρετικά χαμηλό κόστος και ένα δωρεάν πακέτο απεριόριστης χρονικής διάρκειας, στο οποίο το κόστος είναι μηδενικό. Μπορείς να επιλέξεις όποιο από αυτά τα τρία πακέτα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις επιχείρησής σου. Στη σελίδα Καταχώρηση Επιχείρησης θα ενημερωθείς αναλυτικά για τις παροχές κάθε πακέτου.

Στο TechnoloGreece δεν υπάρχουν άλλα κόστη, κρυφές χρεώσεις ή περαιτέρω οικονομικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

2Πώς μπορώ να καταχωρήσω την επιχείρησή μου στο ευρετήριο;

Για να καταχωρήσεις την επιχείρησή σου στο TechnoloGreece, αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσεις τον λογαριασμό σου.

Αφού πραγματοποιήσεις Εγγραφή και συνδεθείς, μπορείς να επισκεφθείς τη σελίδα Καταχώρηση Επιχείρησης για να επιλέξεις το πακέτο συνδρομής που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιχείρησης και κατόπιν να συμπληρώσεις τα στοιχεία της. Σε περίπτωση που έχεις επιλέξει ένα από τα ετήσια πακέτα συνδρομής, στο επόμενο βήμα θα μπορέσεις να πραγματοποιήσεις την πληρωμή σου.

Μετά τον τυπικό έλεγχο της καταχώρησης από την διαχειριστική ομάδα του TechnoloGreece, η επιχείρησή σου θα προστεθεί άμεσα στο ευρετήριο.

3Μετά την καταχώρηση της επιχείρησής μου, πώς επεξεργάζομαι τα στοιχεία της;

Με την καταχώρησή της στο TechnoloGreece, κάθε επιχείρηση αποκτά την δική της παρουσίαση, στην οποία μπορεί να αναρτά τις πληροφορίες που επιθυμεί, να παρουσιάζει τις υπηρεσίες και τα πλεονεκτήματά της, να ενημερώνει τα στοιχεία επικοινωνίας και το ωράριο λειτουργίας της.

Για να επεξεργαστείς την παρουσίαση της επιχείρησής σου, αφού συνδεθείς στον λογαριασμό σου μπορείς να επισκεφθείς το τμήμα διαχείρισης του λογαριασμού και να μεταβείς στην ενότητα "Δημοσιεύσεις". Κατόπιν, επιλέγοντας την "Επεξεργασία" θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις τις αλλαγές που επιθυμείς και να τις αποθηκεύσεις κλικάροντας την "Αποθήκευση".

4Πώς ανανεώνω το ετήσιο πακέτο συνδρομής της επιχείρησής μου;

Αν έχεις επιλέξει ένα από τα ετήσια πακέτα συνδρομής για την επιχείρησή σου (Βασικό ή Πλήρες) και πλησιάζει η λήξη του, θα πρέπει να το ανανεώσεις εγκαίρως για να συνεχίσει να προβάλλεται η επιχείρηση στο ευρετήριο.

Λίγες ημέρες πριν την λήξη του, θα λάβεις ένα μήνυμα υπενθύμισης στη διεύθυνση email που έχεις δηλώσει στο TechnoloGreece. Ταυτόχρονα θα εμφανιστεί η επιλογή "Ανανέωση" στην ενότητα "Δημοσιεύσεις" του λογαριασμού σου, μέσω της οποίας θα μπορέσεις να κάνεις την ανανέωση εύκολα και γρήγορα.

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία ή χρειάζεσαι κάποια διευκρίνηση, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

5Μπορώ να αναβαθμίσω την ισχύουσα συνδρομή μου σε κάποιο ανώτερο πακέτο;

Αν έχεις επιλέξει το Απλό ή το Βασικό πακέτο συνδρομής και θέλεις να κάνεις αναβάθμιση σε ανώτερο πακέτο, μπορείς να επισκεφθείς το τμήμα διαχείρισης του λογαριασμού σου και να μεταβείς στην ενότητα "Δημοσιεύσεις" για να δεις την καταχώρησή σου. Εκεί θα βρεις την επιλογή "Αναβάθμιση" μέσω της οποίας θα έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις άμεσα το επιθυμητό πακέτο.

Εναλλακτικά, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας για να προχωρήσουμε σε αναβάθμιση του πακέτου σου.

6Πώς λειτουργούν οι αξιολογήσεις των επιχειρήσεων;

Οι επιχειρήσεις αξιολογούνται από τους εγγεγραμμένους χρήστες με σκοπό να αναδειχθούν αυτές που προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες. Κάθε χρήστης μπορεί να αναρτήσει την αξιολόγησή του και να βαθμολογήσει την επιχείρηση που τον έχει εξυπηρετήσει, βάσει τεσσάρων κριτηρίων (ποιότητα υπηρεσιών, κόστος υπηρεσιών, χρόνος εξυπηρέτησης, φιλικότητα προσωπικού). Για να διασφαλιστεί η απαραίτητη αξιοπιστία, δεν επιτρέπεται ο ίδιος χρήστης να βαθμολογήσει πάνω από μία φορά την εκάστοτε επιχείρηση ή να τροποποιήσει την βαθμολόγησή του εκ των υστέρων (διατηρεί όμως το δικαίωμα να την διαγράψει αν το επιθυμεί).

Σχολιασμός αξιολόγησης

Αν θέλεις να σχολιάσεις την αξιολόγηση κάποιου χρήστη για την επιχείρησή σου, ώστε να κάνεις οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απλώς να τον ευχαριστήσεις, θα βρεις τη σχετική επιλογή στο κάτω μέρος της αξιολόγησης.

Εμφανιζόμενο όνομα

Πριν σχολιάσεις κάποια αξιολόγηση, αν το Όνομα Χρήστη σου στο TechnoloGreece είναι διαφορετικό από το όνομα της επιχείρησής σου, προτείνουμε να επισκεφθείς το τμήμα διαχείρισης του λογαριασμού σου, να επιλέξεις την ενότητα "Στοιχεία Λογαριασμού" και στο πεδίο "Εμφανιζόμενο Όνομα" να γράψεις το όνομα της επιχείρησης, για να είναι σαφές οτι το σχόλιο προέρχεται από αυτήν.

Αναφορά αξιολόγησης

Αν θεωρείς οτι κάποια αξιολόγηση παραβιάζει τους Όρους Χρήσης

του TechnoloGreece, μπορείς να μεταβείς στο τμήμα υποστήριξης καταχωρημένων επιχειρήσεων για να υποβάλεις την αναφορά σου, ώστε να ελέγξουμε τη συγκεκριμένη αξιολόγηση. Παρακαλούμε ενημέρωσέ μας για την ημερομηνία και το όνομα του χρήστη που την ανήρτησε (εμφανίζονται και τα δύο στην αξιολόγηση).

7Η επιχείρησή μου δραστηριοποιείται σε περισσότερους από έναν τομέα. Πώς το δηλώνω;

Η δυνατότητα επιλογής πολλαπλών επαγγελματικών τομέων είναι διαθέσιμη στο Πλήρες πακέτο συνδρομής οπότε αν επιθυμείς να καταχωρήσεις την επιχείρησή σου σε περισσότερους τομείς τεχνικής υποστήριξης στο ευρετήριο, θα πρέπει να ενεργοποιήσεις το συγκεκριμένο πακέτο. Αν έχεις ήδη ενεργοποιήσει κάποιο άλλο πακέτο (Απλό ή Βασικό) για την επιχείρησή σου, μπορείς να προχωρήσεις σε αναβάθμιση μέσα από το τμήμα διαχείρισης του λογαριασμού σου.

8Η επιχείρησή μου διαθέτει υποκαταστήματα. Πώς μπορώ να τα προσθέσω στο ευρετήριο;

Αν η επιχείρησή σου διαθέτει υποκαταστήματα, θα πρέπει το καθένα από αυτά να καταχωρηθεί στη δική του περιοχή, με τα δικά του στοιχεία επικοινωνίας, τις δικές του φωτογραφίες κτλ. Οπότε θα χρειαστεί να ενεργοποιήσεις ένα ξεχωριστό πακέτο συνδρομής για κάθε υποκατάστημα. Ο αριθμός πρόσθετων πακέτων που μπορείς να ενεργοποιήσεις μέσω του υπάρχοντος λογαριασμού σου είναι απεριόριστος, συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσεις νέους λογαριασμούς στο TechnoloGreece.

Τα πλεονεκτήματα της ανεξάρτητης καταχώρησης κάθε υποκαταστήματος, είναι σημαντικά: κάθε υποκατάστημα θα διαθέτει τη δική του παρουσίαση, θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης που αφορούν την περιοχή του και φυσικά θα έχει την δυνατότητα να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη συνολική προβολή της επιχείρησης στο ευρετήριο.

Αν για κάποιο λόγο δεν επιθυμείς να καταχωρήσεις ξεχωριστά τα υποκαταστήματα της επιχείρησής σου, μπορείς να διατηρήσεις ένα πακέτο συνδρομής για το κεντρικό κατάστημα και απλώς να αναφέρεις τις επιπλέον διευθύνσεις στο κείμενο της παρουσίασής του.

9Πέρα από την καταχώρησή της, υπάρχουν επιπλέον τρόποι προώθησης της επιχείρησής μου;

Εκτός από τις προκαθορισμένες παροχές κάθε πακέτου συνδρομής, το TechnoloGreece προσφέρει και ορισμένες προαιρετικές επιλογές σε περίπτωση που επιθυμείς να προωθήσεις ακόμα περισσότερο την επιχείρησή σου στο ευρετήριο. Για να ενημερωθείς περαιτέρω κλίκαρε εδώ και αν έχεις οποιαδήποτε απορία μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας.

10Πώς θα παραλάβω το τιμολόγιό μου για τις υπηρεσίες του TechnoloGreece;

Το τιμολόγιο για την υπηρεσία που ενεργοποίησες στο TechnoloGreece (π.χ. πακέτο συνδρομής) θα αποσταλεί ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου, εντός 7 ημερών από την ημερομηνία πληρωμής.

Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία του ευρετηρίου ή την καταχώρηση της επιχείρησής σου, επικοινώνησε μαζί μας. Αν η επιχείρησή σου βρίσκεται ήδη στο ευρετήριο, μπορείς να μεταβείς στο τμήμα υποστήριξης καταχωρημένων επιχειρήσεων για την επίλυση κάθε προβλήματος ή απορίας.